Carpe artem

Skok na vsebino // Skok na meni

Odmev poletja vabi

Mladi kolegi, HarmonikArt in Oddaljena sodobnost

Odmev poletja vabi

Festival komorne glasbe Odmev poletja vabi v mariborske Minorite na tri zanimive večer.

Danes bomo v projektu Mladi kolegi slišali ekipo uspešnih mladih glasbenikov, ki bod vodstvom violinistke Božene Angelove pripravljajo dela Wolfganga Amadeusa Mozarta, Herrmanna Hirschbacha in Carla Marie von Webra. Z združevanjem profesionalnih in mlajših glasbenikov želimo glasbenikom, ki šele stopajo na pot profesionalne poti ponudi neprecenljivo izkušnjo muziciranja z uveljavljenimi kolegi. Letos bomo poleg Božene Angelove in violista Andreja Feguša slišali igrati violinistko Heleno Urbanc, dijakinjo mariborskega Konservatorija za glasbo in balet, violistko Živo Grmovšek, študentko ljubljanske Akademije za glasbo, violončelista Ariela Veija Atanasovskega, študenta graške Univerze za umetnost in dve prvonagrajenki tekmovanja TEMSIG - hornistko Saro Hartman, ki študira na ljubljanski Akademiji za glasbo in na Visoki šoli za glasbo v Münchnu, ter klarinetisko Samanto Škorja, ki je trenutno vključena v orkestrsko akademijo Filhramonije in Opere Zürich.

V petek bosta na koncertu združili moči slovenski legendi starejše in mlajše generacije klavirske harmonike, ki nastopata bod imenom HarmonikArt - Franc Žibert in Marko Hatlak. Veže ju posebna zgodovina, saj je Hatlak svojo glasbeno pot začel prav kot učenec Žiberta. Slišali bomo dela Johanna Sebastiana Bacha, Wolfganga Amadeusa MozartaDomenica Scarlattija, Marka Hatlaka in Astorja Piazzolle.

Na sobotnem koncertu bo nastopil klavirski trio v zasedbi pianistke Minke Popović Ganev, ki deluje v Salzburgu, violinistke Božene Angelove in violončelista Gregorja Feleta, člana Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Slišali bomo dela Leoša Janačka, Maurica Ravela in Klavirski trio št. 2 Dmitrija Šostakoviča, ki je bil končan pred natanko 80 leti v času druge svetovne vojne in je s svojimi citati pravgotovo zelo aktualno v današnjem času.

Odmev poletja vabi
Odmev poletja vabi
Odmev poletja vabi
Odmev poletja vabi

Iskalnik