Carpe artem

Skok na vsebino // Skok na meni

Odmev poletja 2024

Festival komorne glasbe v mariborski kulturni četrti Minoriti

Odmev poletja 2024

Društvo za komorno glasbo Amadeus v koprodukciji z Lutkovnim gledališčem Maribor pripravlja četrto edicijo festivala komorne glasbe Odmev poletja. V čudoviti Kulturni četrti Minoriti Maribor se bo med 24. in 31. avgustom odvilo pet koncertov komorne glasbe s programom od klasicizma do 20. stoletja.

Osrednja glasbenica festivala bo pravgotovo violinistka Božena Angelova, profesorica asistentka na salzburškem Mozarteumu. Slišali jo bomo nastopiti na treh koncertih – z godalnim sekstetom in deli Mozarta in Brahmsa, s klavirskim triom in programom Ravela, Janačka in Šostakoviča ter v projektu Mladi kolegi, na keterem pripravlja program s študenti ljubljanske Akademije za glasbo, graške Univerze za umetnost in mariborkega Konservatorija za glasbo in balet. Na tem koncertu bomo lahko slišali tudi dve prvonagrajenki tekmovanja TEMSIG - klarinetistko Samanto Škorja in hornistko Saro Hartman. V spominu bo ostal zagotovo tudi koncert priznanega harmonikarja Marka Hatlaka, ki pripavlja program s svojim nekdanjim profesorjem Francem Žibertom, brez dvoma pa bo navdušil tudi Pihalni kvartet ChAt, ki pripravja lahkotnejši program v dopoldanski senci Odra pod hrastom. V družbi naših komornih zasedb pozdravljamo še v Salzburgu delujočo pianistko Minko Popović Ganev, violinistki Majo Peternel in Heleno Urbanc – slednja je dijakinja mariborskega Konservatorija, violiste Roberta Papija, Andreja Feguša in Živo Grmovšek, violončeliste Nikolaja Sajka, Gregorja Feleta in Ariela Atanasovskega, flavtistko Melanijo Pintar ter klarinetiste Domna Marna, Tomaža Adamiča in Matijo Božnika.

Letos bomo že tretjič sodelovali z Ustanovo Nazaj na konja, 8. septembra bo na čarobnem odru Konjeniškega parka Starošince ponovljen koncert pihalnega kvarteta, dva koncerta pa nastajata v sodelovanju z Ustanovo Imago Sloveniae.

Cikel financirata Ministrstvo za kulturo in Mestna občina Maribor. Soorganizator koncertov v Minoritih je Lutkovno gledališče Maribor.


Iskalnik